منتديات نجوم انشادكم
بكل حب و إحترام و شوق نستقبلكم و نفرش طريقكم بالورد ونعطر حبر الكلمات بالمسك و العنبرفأهلا وسهلا بكم في منتديات نجوم انشادكم فنحن نتظر تميزك وإبداعك بكل رحب وسعه فالتتفضل بالدخول إن كنت عضو أو التسجيل إن كنت زائرا وأردت المشاركه معنا ولك جزيل الشكر ^-^

منتديات نجوم انشادكم
 
الرئيسيةس .و .جبحـثدخولالتسجيل

شاطر | 
 

 ايس كريم خفيف أدخل وبدون بيض وطعم لذيذ

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
بلال

avatar

تاريخ التسجيل : 15/06/2009
الموقع : nojome.yoo7.com
العمل/الترفيه : الرياضة بأنواعها
المزاج : رائع

مُساهمةموضوع: ايس كريم خفيف أدخل وبدون بيض وطعم لذيذ   الثلاثاء 21 يوليو 2009 - 2:56






االايس
كريم دة سهل سريع ومش محتاج لالة الايس كريم بستخدم الخلاط العادى وهو
عبارة عن مهلبية سايلة وكريمة فقط لا غير ممكن ما تصدقوش جربوا ومش
حتندموا انا من النوع اللى ما بيعملش بمقادير لكن حقولكم انا انهاردة عملت
علبة مليانة ايس كريم اللى هى العلب اللى بتتحط فيها الجبنة او الزبدة لما
تيجى تشتريهم من المول و استخدمت ليها 4 اكياس دريم ويب وتلات ملاعق نشا
كبيرة انا استخدمت بدل النشا كسترد بودرة كان موجود عندى الموجودينفع وكان
عندى لبن بودرة استخدمتة بدل اللبن او الحليب العادى ما كنش عندى حليب
عادى حاقولكم على مقادير تجربوها وتقولولى والمرة الجاية حعمل بمقادير
معينة مظبوطة واقولكم مع الصور للاسف معنديش برنامج الفوتوشوب بعدين انزل
الصور ممكن تجربوا المقادير دى

كيلو حليب بفضل الطويل الامد طعمة احسن ولو عندك لبن بودرة ممكن تضيفى معلقتين
ملعقة نشا مذابة فى قليل من الحليب
سكر لتحلية المهلبية -2 كيس دريم ويب- نصف كوب شاى لبن يوضع بالفريزر لخفق الكريمة

الطريقة
يوضع اللبن على النار ويحلى عادى ضيفى السكر وتذوقية يصل لطعم السكر الموجود بالايس كريم او حسب رغبتك
قبل الغليان قلبى معلقة النشا فى قليل من اللبن وضيفيها على اللبن الموجود
على النار مع التقليب المستمر ولما تغلى اطفئى النار المهلبية بتكون سائلة
تبرد شوية اضربيها فى الخلاط ويوجد فى الغطاء فى المنتصف جزء شيلية اللى
بيستخدم لاضافة اى شيى اثناء الخفق علشان يخرج البخار لو فى سخونة او ممكن
تتنظرى لما تبرد المهلبية واضربيها فى الخلاط جيدا مش مهم وهى سخنة انا
بستعجل حتلاحظى ان المهلبية بقت سا يلة اكتر تكونى خفقتى الكريمة ضيفى
الاثنين على بعض لما تبرد المهلبية وارجعى اضربيهم فى الخلاط مرة تانية
كويس وخلاص حطيهم فى الفريزر وبالهنا والشفاء انا عارفة انكم مش مصدقين
انة بالطريقة دى حيبقى ايس كريم التجربة خير برهان وياريت لو تلاقوا نوع
كويس من الفانيليا ابقوا حطوا مفيش مش مهم مش عايزة احلف هش وبيدوب فى
الفم جربوا وردوا عليا وانا باذن **** لما اعمل تانى واقدر انزل صور
حنزلها فى اى وقت فى نفس الموضوع ويا ريت يكون من الاحسن تضربوا المهلبية
فى الخلاط وهى باردة ما تعملوش زيى كل خلاط بيختلف عن التانى ممكن ما
يستحملش السخونة يتلف تدعوا عليا وعلى اية وعلى فكرة احسن لو برد علشان
وجود اى بخار حيعمل شعيرات تلج فى الايس كريم بعدين لكنة فى كل الاحوال هش
وخفيف وطعمة جميل جربوا
وأتمن أنوا يعجبكم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
فراشة وادي سوف
المشرف
المشرف
avatar

تاريخ التسجيل : 07/06/2009
الموقع : nojome.yoo7.com
العمل/الترفيه : طالبة
المزاج : ممتاز

مُساهمةموضوع: رد: ايس كريم خفيف أدخل وبدون بيض وطعم لذيذ   الأربعاء 2 يونيو 2010 - 14:41

مشكووووووووووووووور أخي موضوعك رائع جدا

*************************************************
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://nojome.yoo7.com
 
ايس كريم خفيف أدخل وبدون بيض وطعم لذيذ
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات نجوم انشادكم :: «۩۞۩-منديات الأسرة والمجتمع -۩۞۩» :: منتدى الطبــــــخ والمأكولات-
انتقل الى: